Lindholms piano och flygelservice


Start
Om företaget.

Pianostämning
Vårda ditt instrument.

Justering
Service för ditt piano!

Renovering
Ge ditt instrument ett nytt liv.

Besiktning
Ska du byta instrument?

Priser
Aktuella priser.

 

Adress: Kuba 133
893 92 Bjästa

Tel: 0660-29 36 69
Mobil: 0730-51 29 19
E-Mail: daniel@instrumenttekniker.se


Företaget innehar F-skattsedel


RENOVERING

Jag utför alla typer av renoveringar av pianon och flyglar i egen verkstad. Fullständig, invändig eller utvändig.

Invändig renovering
Ombesträngning och omnagling för ljudet och stämhållbarheten. Vid en omnagling håller stämningen bra en lång tid framöver. Detta förutsätter att stämstocken är hel. I annat fall måste denna bytas ut och beroende på märke kan det skilja en del i kostnad. I vissa instrument sitter stämstocken bara fastskruvad i järnramen, i andra kan den vara infälld i själva flygelsargen. Att byta stämstock på ett vanligt piano är i många fall inte ekonomiskt försvarbart.

Sprickor i resonansbottnen lagas och hela bottnen lackeras sedan med lack för att den inte skall påverkas vid minsta väderomslag. Järnram lackeras vid behov. Mekaniken återställs till så nära ursprungsskick som möjligt genom att laga eller ersätta delar med nya och/eller enligt kundens önskemål. Hammarlaget byts ut och intoneras i samråd med kund. Allt för att instrumentet skall få ett nytt liv både spel och ljudmässigt.

Utvändig renovering
Möbeldelar repareras eller byts ut. Utsidan sprutlackeras med stryktålig två-komponentslack som sedan slipas och poleras till önskad finish. Allt från sidenmatt till högblank. Ett alternativ är franskpolering med shellack. En utvändig renovering görs om instrumentets möbel tagit stryk genom åren och man önskar återställa den så den pryder rummet så som ett fint instrument gör. Det kan vara allt från solblekta partier till barn som varit framme med vassa tillhyggen. Blomvasar som vattnats över och sedan stått i fukt brukar kunna få fanér att spricka eller lossna.Fullständig renovering
Instrumentet återställs både in och utvändigt till så nära ursprungsskick som möjligt, eller helt enligt kundens önskemål. Vid renovering arbetar jag mycket tillsammans med kunden eftersom detta är ett ypperligt tillfälle om man också vill förändra tonen, spelarten och/eller utseendet hos instrumentet. Det kan t ex handla om att göra instrumentet mer lättspelt/tungspelt, vassare eller mjukare ton, förändra instrumentets utseende i form av finish och/eller färg m.m.

Reparationer
Jag utför naturligtvis även mindre reparationer. Allt från strängar som gått av, avbrutna tangenter, elfenben som det gått bitar ur till lackskador. När jag jobbar med reparationer debiterar jag en timtaxa eller enligt överenskommelse. Jag är examinerad vid musikinstrumentmakarutbildningen i Leksand som pianotekniker.
flygelstämmare flygeltekniker övik ö-vik musik flygel steinway & sons yamaha malmsjö bechstein stämmare pianoservice teknik service tekniker reparationer  
Sidan uppdaterades senast 2012-02-03